Parhaat kattobaarit

Mikä sen upeampaa, kuin nauttia hyvästä drinkistä tai ateriasta upeita maisemia ihaillen. Korkeiden paikkojen viehätyksen ovat onneksi ymmärtäneet myös ravintoloiden omistajat, jotka tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden siemailla juomia ja nauttia naposteltavaa upeissa kattobaareissaan.

Seuraavaksi esitellemme muutamia kohteita, joihin maailmalla matkaavien kannattaa ehdottomasti tutustua. Tässä esiteltävien kattobaarien lisäksi ulkomailta löytyy tietysti runsaasti myös muita huippukohteita. Netistä löytyy onneksi valtavasti lisätietoa, johon reissulle suuntaavan kannattaa tutustua. Maailman parhaiden kattobaarien esittely lienee syytä aloittaa Thaimaan pääkaupungista Bangkokista, joka on tunnettu juuri hulppeista, pilvenpiirtäjien yläpuolelle kohoavista kattoterasseistaan.

Sky Bar

Ainakin joidenkin mielestä Bangkokin ehdottomasti paras kattobaari on Sky Bar, joka sijaitsee Lebua-hotellin huipulla, peräti 250 metrin korkeudessa taivaita hipoen. Se onkin yksi korkeimmista kattobaareista koko maailmassa. Lebua kohosi maailman maineeseen toimiessaan kuvauspaikkana hullunhauskalle Kauhea Kankkunen 2 -elokuvalle. Tämän kunniaksi kattobaarissa tarjoillaan yhä Hangovertini-juomaa, jota olivat suunnittelemassa myös leffan näyttelijät taustajoukkoineen. Sky Bar on saanut lukuisia palkintoja, ja runsaasti myös kansainvälistä tunnustusta. Se on valittu useana vuonna yhdeksi maailman parhaista kattobaareista, esimerkiksi Harper’s Bazaarissa sekä The New York Timesissa.

Octave, Plunge Rooftop Bar, The Roof ja Scandic Sjöfarts

Toinen ehdottomasti katsastamisen arvoinen kattobaari Bangkokissa on Octave Rooftop Lounge & Bar. Se sijaitsee Marriott Hotel Sukhumvitin katolla 45. kerroksessa. Octavessa pääsee nauttimaan myös aasialaistyylisestä fuusioruuasta sekä musiikista. Paikalla on DJ joka ilta. Bangkokin lisäksi, mikäpä muu kaupunki olisi erinomainen paikka kattoterassibaareille, kuin pilvenpiirtäjistään tunnettu New York. Yksi kaupungin parhaista ja suosituimmista kattobaareista on Plunge Rooftop Bar Gansevoort-hotellissa. Plunge Rooftop Bar on erinomainen valinta kaikille bilettäjille, jotka nauttivat tanssimisesta ja tutustumisesta uusiin ihmisiin. Paikan suosion takia, on kuitenkin syytä varautua jonottamaan.

Yksi New Yorkin uusimmista kattobaareista sijaitsee PUBLIC Hotelissa, ja se on nimetty yksinkertaisesti The Roofiksi. Maisemat ovat kertakaikkisen upeat: terassilta voi nähdä niin Empire State Buildingin kuin One World Trade Centerin. Aina ei tarvitse kuitenkaan lähteä kaukomaille asti päästäkseen nauttimaan komeista kattobaareista, joita löytyy lähempääkin – jo aivan naapurimaastamme. Tukholmalaisen Scandic Sjöfarts -hotellin kattoterassilla saa seurata sataman värikkäitä tapahtumia, ravintolan antimista nauttiessaan. Scandic Sjöfarts sijaitsee hyvällä paikalla aivan Slussenin läheisyydessä. Klubinuorisolle voi suositella myös Globenin tuntumassa sijaitsevaa, 600-neliöistä Slakthusetin kattoterassia.

Klunkerkranich ja Deck5

Kattobaarit tarjoavat maisemien ja tarjottavien lisäksi ihailtavaa myös jo itsessään. Monet edustavat rakennustaiteen huipputekoja: hienoja yksityiskohtia, erikoisenmuotoisia rakenteita ja innovatiivisia ratkaisuja, joista on iloa kaikille arkkitehtuurin ystäville. Usein kattobaareissa on osattu hyödyntää erinomaisesti turhaa ja tyhjää tilaa. Esimerkiksi berliiniläinen Klunkerkranich rakennettiin käyttämättömän parkkipaikan tilalle. Baarin lisäksi katolla voi nauttia nyt kokonaisesta kattopuutarhasta, ja erillisestä rentoutumisalueesta. Klunkerkranichin lisäksi toinen berliiniläinen, ostoskeskuksen katolla sijaitseva kattobaari on Deck5. Se kutsuu itseään rantabaariksi; osa lattiasta on hiekkaa, ja rantamaista tunnelmaa tuovat myös koristelussa käytetyt palmut.

Kensington Roof Gardens ja Ateljée Bar

Lontoossa matkustavien kannattaa ehdottomasti tutustua Kensington Roof Gardens -kattobaariin, joka on osa Euroopan suurinta kattopuutarhaa. Puutarha perustettiin vanhan tavaratalon katolle jo 1930-luvulla, ja siellä on niin espanjalais-, englantilais- kuin japanilaistyylisiä puutarhoja kuin flamingojakin. Itse kattobaari on varsin eksklusiivinen näyttäytymispaikka, jossa voi nähdä kaupungin kerman viettämässä klubi-iltaa.

Tässä siis muutamia ehdottomasti tutustumisen, ja näkemisen arvoisia kattobaareja maailmalta. Jos aika tai raha eivät riitä kansainvälisiin kohteisiin tutustumiseen, ei hätää. Suomestakin nimittäin löytyy muutamia varsin maineikkaita, ja hienoja kattobaareja. Klassisin ja tunnetuin lienee Hotelli Tornin Ateljée Bar.